Megoldásfókuszú teamcoaching 

Egyesületünk, a Szemléletformáló Egyesület megoldásfókuszú teamcoaching szolgáltatást nyújt vállalkozásoknak, csapatsport egyesületeknek, valamint egyházi, önkormányzati és civil szervezeteknek.  

Mit is jelent ez? 

A megbízó által kijelölt csoporttal dolgozunk egy előre egyeztetett csoportcél elérése érdekében, megoldásfókuszú keretben. Elsősorban abban különbözik a megoldásfókuszú csoportfacilitálástól és az egyéni coachingtól, hogy nem egyéni, hanem csoportcélon dolgozunk. 

A megoldásfókuszú megközelítésről bővebben itt olvashat. 

Mikor jöhet jól?  

 • ha a csoport/csapat vagy egyes részlegek teljesítménye elmarad a várakozásoktól 
 • ha konfliktusok hátráltatják a megfelelő teljesítmény elérését 
 • ha javítani szeretné a csoport kohézióját vagy a csapatszellemet 
 • ha szeretné, hogy motiváltabban és nagyobb összhangban dolgozzanak együtt a csoport tagjai 
 • ha szeretné, hogy a szervezet több időt töltsön a megoldások kidolgozásával mint a problémák elemzésével 
 • ha szeretné, hogy egy-egy kihívást jelentő helyzetben a csapat ne a felelősök felkutatásával és megbüntetésével, hanem a megoldások keresésével foglalkozzon 
 • ha a szervezeten belül felüti a fejét a negatív előjelű kommunikáció (például mindenben a rosszat látják, másokban keresik a felelőst, esetleg egymást nem a legjobb színben tüntetik fel, stb.) 
 • ha szeretné megajándékozni a csoportot, még jobban támogatni céljai elérésében, növelve ezzel a lojalitást és az elkötelezettséget 

A megoldásfókuszú teamcoaching szolgáltatást partnereink igényeihez igazodva nyújtjuk, ami az alábbiakat jelenti: 

 • akkor és olyan formában valósítjuk meg megoldásfókuszú egyéni coaching szolgáltatásunkat, ahogy az partnerünk számára a leghasznosabb (időben, térben, csatornában) 
 • olyan mennyiségben, amennyi valóban szükséges (a várt eredmény elérése után nem kell még x órát kifizetni) 
 • szervezetekkel együttműködve megbízástisztázó beszélgetésen járjuk körbe, hogy milyen hasznos változásokat remél a megbízó és a csoport vezetője, akivel dolgozni fogunk, így növelve annak az esélyét, hogy a folyamat a csoport és az egész szervezet számára is hasznos változások elindításában segítsen.

Ügyfeleink olyan vállalkozások, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak munkavállalóik mentális jóllétére, és elkötelezettek abban, hogy ezen a területen valódi támogatást nyújtsanak kollégáik számára. Emellett szolgáltatásaink illeszkednek a vállalkozások CSR stratégiáihoz is, hiszen kiemelt célunk, hogy olyan hátrányos helyzetű fiatalok és felnőttek számára is elérhetővé váljon a megoldásfókuszú coaching, akik ezt más módon nem tudnák megoldani. Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ szerződött partnereként vállaljuk, hogy hosszabb távú együttműködés esetén az első fél évben minden igénybe vett teamcoaching óra után egy óra megoldásfókuszú teamcoaching szolgáltatást nyújtunk a központ ellátásában lévőknek vagy az ott dolgozóknak. 

Nem szeretnénk senkivel meggondolatlanul hosszabb távú elkötelezettséget kialakítani, így minden leendő partnerünk számára biztosítjuk a fókuszpróba lehetőségét, ahol kedvezményes feltételekkel próbálhatja ki, kóstolhatja meg a megoldásfókuszú megközelítést, akár egyéni akár valamilyen csoportos formában.  

Munkánkat az ICF Etikai kódex irányelveinek megfelelően végezzük:  

https://www.coachingfederation.hu/etikai-kodex/ 

Mit várhat az együttműködéstől? Egészen konkrétan nem tudjuk, de partnereink ilyeneket szoktak mondani: 

 • Kevesebb idő megy a problémákon való rágódással. Kevesebb „az a baj, hogy…”, Több „azt szeretném, hogy…” 
 • Többet és pozitívabban beszélünk a jövőről. 
 • A valóság eddig nem látott pozitív részleteit vesszük észre. 
 • Több pozitív visszajelzést adunk és kapunk. 
 • Új motivációkat találtunk. 
 • Megváltozott a mindennapi interakciók hangulata, és szívesebben dolgozunk együtt. 
 • Tényleg a megoldáson dolgozunk. 
 • A megoldásfókusz fertőz, de nem akarunk védőoltást ellene. 

Ha már tudja is, melyik csoportnak lenne igazán hasznos a megoldásfókuszú teamcoaching a szervezetében, nem kell mást tennie, mint írni nekünk a weboldalon keresztül, mi pedig keresni fogjuk egy személyes egyeztetés céljából. 

Mi szeretettel és kíváncsian várjuk… 

Inkább egy fókuszpróba keretében próbálnánk ki a megoldásfókuszt:

Fókuszpróba

– kóstoljon bele a megoldásfókuszba 

Ön is kíváncsi, milyen hasznos változásokat indítana el pusztán a fókusz megváltozása? 

A megbízó hozza az ügyét, mi hozzuk a megoldásfókuszú szemléletet. Kérdéseinkkel és visszajelzéseinkkel támogatjuk azt a folyamatot, ahogyan a résztvevők haladnak saját legjobb megoldásaik felé. Olyan biztonságos és oldott környezetben, ahol az igazán jó ötletek szoktak születni… Az egyéni folyamat 60, a csoportos 90 perc. Ha pedig szeretne még többet: 

Ha jelentkezne a programra, vagy maradtak még kérdései, írjon nekünk!