Hármas küldetésünk

1.  

→ elvinni a megoldásfókuszt a forprofit szektorba, olyan társadalmilag felelősen gondolkozó vállalatok és vállalkozások partnereként, amelyek elkötelezettek munkavállalóik mentális és fizikai egészsége mellett, és ezért tenni is szeretnének.  

2. 

elvinni a megoldásfókuszt a nonprofit szektorba, olyan egyházi, önkormányzati és civil szervezetek partnereként, akik már jóval előttünk kezdtek el dolgozni társadalmilag fontos célokért, és akiknek talán éppen a megoldásfókusz adhat egy új lendületet, szemüveget és vágyat a még hatékonyabb segítéshez. 

3. 

elvinni a megoldásfókuszt azokhoz, akik egyébként nem jutnának hozzá piaci alapon. A szociális ellátórendszer budapesti képviselőinek partnereként megbízóink lehetőséget és meghívást kapnak arra, hogy igénybevett szolgáltatásaikkal finanszírozzák az otthonokban élők és az őket ellátó munkavállalók megoldásfókuszú támogatását.

Rólunk és az Egyesületről:

Egyesületünket Hara Kendó és Életmód Klub néven alapítottuk 2018-ban, akkor még a sportoktatásra és az életmód fejlesztésére (táplálkozás, testmozgás, légzés) koncentrálva. Előtte már közel 10 éve foglalkoztunk utánpótlás-korú sportolók fejlesztésével, így egykori tanítványaink mára a Magyar Kendó Válogatott csapat gerincét alkotják a férfiak között, számos hazai és nemzetközi siker birtokában. Bár egyesületünk 2023 óta Szemléletformáló Egyesület néven működik tovább, a Harát mint kendós csoportot továbbra is működteti és megoldásfókuszú szemléletben támogatja, ami egyedülálló a hazai, de talán a nemzetközi kendós mezőnyben is. 

Az évek során magáról a sporttevékenységről egyre inkább a hatékony fejlesztésre került a hangsúly, párhuzamosan azzal, hogy többen kezdtünk el megoldásfókuszú coachinggal foglalkozni. Arra lettünk figyelmesek, hogyha tanítványainknak nem elsősorban a hibáit akarjuk kijavítani, hanem az erősségeikre irányítjuk a figyelmüket, akkor sokkal magabiztosabban tudnak teljesíteni a versenyeken, és fejlődésükhöz is tudatosabban lesznek képesek viszonyulni. Ha azt feltételezzük, hogy jó okkal teszik, amit tesznek, akkor növeljük annak az esélyét, hogy korrigálni tudják magukat, amikor azt szükségesnek érzik. Azt is megfigyeltük, hogy ha a vágyaikról kérdezzük őket, akkor egyre motiváltabban kezdik el azokat a dolgokat tenni, ami azok eléréséhez kell. Olyasmiket, amiket már régen szerettünk volna látni rajtuk, de az, ahogyan ezt korábban el szerettük volna érni, nem igazán működött. 

Közben voltak, akik hivatásos coach-csá váltak, és nemzetközileg akkreditált coach minősítést is szereztek a Nemzetközi Coaching Szövetségnél, és olyanok is, akik meglévő pszichológiai vagy táplálkozástudományi tevékenységüket kezdték el megoldásfókusszal végezni.

Mivel személyesen is elkötelezettek voltunk a hátrányos helyzetű embertársaink iránt, ezért már évek óta nyújtunk megoldásfókuszú egyéni coaching támogatást számukra Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának segítségével.

Szépen lassan formálódott meg az az arculat, amivel működni szeretnénk. Egy olyan egyesület szeretnénk lenni, amelynek tagjai egyszerre terjesztik a megoldásfókuszú szemléletet az élet számos területén, miközben elkötelezettek a társadalmilag hátrányosabb helyzetű embertársaik jövője iránt is. Hiszünk benne, hogy megoldásfókusszal még a legreménytelenebb helyzetben is felismerhető valamekkora mozgástér, és kedvet kaphat az ember ahhoz, hogy hasznos változásokat kezdeményezzen a saját életében. Mert a megoldáshoz szükséges minden erőforrással rendelkezünk: Solution in You. 

Azt szeretnénk, ha társadalmunkban kevesebb lenne az „Az a baj, hogy…”, és több az „Azt szeretném, hogy…” Egy reménykedőbb és pozitívabb szemléletű világot magunk körül. 

Váradi-Szitha Ábel

PCC, elnök 

Képzések:

 • Solutionsurfers Magyaroszág
 • Mestereim: Peter Szabó MCC, Hankovszky Katalin PCC, Levendel Áron PCC

Coach minősítések: 

 • 2021. 07. 19. – ICF ACC (Associate Certified Coach) 
 • 2022. 08. 02. – ICF PCC (Professional Certified Coach) 

Coaching tapasztalatok: 

 • 2008-tól edzőként a Magyar-Japán Kendó Klub utánpótlás csoportjának vezetése, majd 2018-tól a Hara Kendó Klub elnökeként és vezetőedzőjeként utánpótlás és felnőtt sportolók coaching támogatása, akik jelenleg a Magyar Nemzeti Kendó Válogatott gerincét alkotják. 2016-ban edzőként coaching szemléletben támogattam a válogatott csapatot az Európa-bajnokságon. 

 

 •  2019-2022 között országos lefedettségű coaching program kialakítása, bevezetése és működtetése a Takarékbankban 
 • 10fős coach pool szakmai vezetése, mentorálása 
 • 300+ coaching folyamat, közel 150 folyamat saját vezetése, egyenként maximum 5 ülés/folyamat 
 • különböző csatornákon: személyesen, telefonon, online 
 • változatos ügyfélkörrel: a fiókvezetőktől az ügyvezető igazgatókig 
 • tág témafókusszal: life, business, executive 
 • 2022 februárjától egyéni coaching szolgáltatás magánszemélyeknek, civil szervezeteknek és vállalkozásoknak 
 • 2022 nyarától részvétel az Országos Bűnmegelőzési Tanács 2017-ben indult, „Megoldásfókusz a reintegrációban” című projektjében 
 • szabadulás előtt álló fogvatartottak támogatása egyéni és csoportos foglalkozások keretében személyesen és online 
 • 2022 őszétől megoldásfókuszú coaching a Veresegyházi Katolikus Gimnázium diákjai és munkavállalói számára 
 • 2023-tól az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által finanszírozott projektek keretében hátrányos helyzetű fiatalok coaching támogatása kerületi gyermekek átmeneti otthonában 
 • 2023. szeptembere óta óraadó oktatóként támogatom a coach-csá válás útján a Pünkösdi Teológiai Főiskola hallgatóit 
 • 2024. januárjától támogatom coachként a Váci Egyházmegye (EKIF) intézményvezetőit 
 • összes coaching tapasztalat: 600+ óra

Tegyen egy próbát velünk: