Megoldásfókuszú egyéni coaching 

Egyesületünk, a Szemléletformáló Egyesület megoldásfókuszú egyéni coaching szolgáltatást nyújt magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, sportegyesületeknek, egyházi, önkormányzati és civil szervezeteknek.  

Mit is jelent ez? 

A megbízó által kijelölt személlyel dolgozunk megoldásfókuszú keretben a megbízóval egyeztetett cél elérése érdekében. Abban különbözik a teamcoachingtól, hogy nem csoport-, hanem egyéni célon dolgozunk. A megoldásfókuszú csoportfacilitáláshoz képest pedig annyiban más, hogy nem egy coach/több ügyfél keretben valósul meg, hanem egy coach/egy ügyféllel dolgozik, ami nagyobb koncentrációt tesz lehetővé. 

Mikor jöhet jól?  

 • ha valakinek a szervezetben nehézsége adódik a stressz kezelésével 
 • ha egy-egy kolléga szeretné jobban összehangolni a munkáját és a magánéletét 
 • ha úgy érzi, egy-egy kolléga lehetne motiváltabb 
 • ha a kiégés jeleit véli felfedezni valakin 
 • ha egy-egy kolléga túl sok időt tölt a problémákon való rágódással látható eredmény nélkül 
 • ha észreveszi, hogy egy kolléga mindenben csak a rosszat látja (esetleg másokat is befolyásol ezzel), és szeretné, ha ő is hasznos, építő tagja maradhatna a közösségnek 
 • ha szeretne valakit megajándékozni, támogatni céljai elérésében, növelve ezzel a lojalitást és az elkötelezettséget 

A megoldásfókuszú egyéni coaching szolgáltatást partnereink igényeihez igazodva nyújtjuk, ami az alábbiakat jelenti: 

 • akkor és olyan formában valósítjuk meg megoldásfókuszú egyéni coaching szolgáltatásunkat, ahogy az partnerünk számára a leghasznosabb (időben, térben, csatornában) 
 • olyan mennyiségben, amennyi valóban szükséges (nincs kötelező 10 alkalmas folyamat, van, hogy 1-2 alkalom elég, így jelentős költséghatékonyság érhető el) 
 • szervezetekkel együttműködve megbízástisztázó beszélgetésen járjuk körbe, hogy milyen hasznos változásokat remél a megbízó és a kliens, akivel dolgozni fogunk, így növelve annak az esélyét, hogy a folyamat az egyén és a szervezet számára is hasznos változások elindításában segítsen. 

Ügyfeleink olyan vállalkozások, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak munkavállalóik mentális és fizikai jóllétére, és elkötelezettek abban, hogy ezen a területen valódi támogatást nyújtsanak számukra. Emellett szolgáltatásaink illeszkednek a vállalkozások CSR stratégiáihoz is, hiszen kiemelt célunk, hogy olyan hátrányos helyzetű fiatalok és felnőttek számára is elérhetővé váljon a megoldásfókuszú egyéni coaching, akik ezt más módon nem tudnák megoldani. Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ szerződött partnereként vállaljuk, hogy hosszabb távú együttműködés esetén az első fél évben minden igénybe vett coaching óra után egy óra megoldásfókuszú egyéni coaching szolgáltatást nyújtunk a központ ellátásában lévőknek vagy az ott dolgozóknak.

Nem szeretnénk senkivel meggondolatlanul hosszabb távú elkötelezettséget kialakítani, így minden leendő partnerünk számára biztosítjuk a fókuszpróba lehetőségét, ahol kedvezményes feltételekkel próbálhatja ki, kóstolhatja meg a megoldásfókuszú megközelítést, akár egyéni akár valamilyen csoportos formában.

Munkánkat az ICF Etikai kódex irányelveinek megfelelően végezzük:  

https://www.coachingfederation.hu/etikai-kodex/ 

Mit várhat az együttműködéstől? Egészen konkrétan nem tudjuk, de partnereink ilyeneket szoktak mondani a kollégáról, aki megoldásfókusszal dolgozott a saját ügyén: 

 • Kevesebbet rágódik a problémákon. Kevesebb „az a baj, hogy…”, Több „azt szeretném, hogy…” 
 • Többet és pozitívabban beszél a jövőről. 
 • Olyan pozitív dolgokat vesz észre a környezetében és a kollégáin mint eddig soha. 
 • Több pozitív visszajelzést ad. 
 • Olyan motivált mint a kezdetekben volt. 
 • Megváltozott a hangulat körülötte, szívesebben dolgozunk vele. 
 • Válsághelyzetekben nem felelősöket, hanem megoldásokat keres. Szeretünk vele válsághelyzetbe kerülni… 
 • Minket is megfertőz ezzel a megoldásfókusszal. 

Ha már tudja is, kinek lenne igazán hasznos a megoldásfókuszú egyéni coaching a szervezetében, nem kell mást tennie, mint írni nekünk a weboldalon keresztül, mi pedig keresni fogjuk egy személyes egyeztetés céljából. 

Ha pedig magánszemélyként úgy érzi, hogy már eleget rágódott egy problémán, és kipróbálna valami újat, akkor nincs más dolga, mint jelentkezni nálunk. Min dolgozna szívesen? Mi tenné igazán hasznossá már az első beszélgetést? 

Mi szeretettel és kíváncsian várjuk… 

Inkább egy fókuszpróba keretében próbálnánk ki a megoldásfókuszt:

Fókuszpróba

– kóstoljon bele a megoldásfókuszba 

Ön is kíváncsi, milyen hasznos változásokat indítana el pusztán a fókusz megváltozása? 

A megbízó hozza az ügyét, mi hozzuk a megoldásfókuszú szemléletet. Kérdéseinkkel és visszajelzéseinkkel támogatjuk azt a folyamatot, ahogyan a résztvevők haladnak saját legjobb megoldásaik felé. Olyan biztonságos és oldott környezetben, ahol az igazán jó ötletek szoktak születni… Az egyéni folyamat 60, a csoportos 90 perc. Ha pedig szeretne még többet: 

Ha jelentkezne a programra, vagy maradtak még kérdései, írjon nekünk!