A szemléletünk

A megoldásfókuszú szemlélet lelkes terjesztőiként hiszünk abban, hogy a vágyott jövő felé vezető legrövidebb út nem a problémák elemzésén keresztül vezet. Ahhoz, hogy valaki magabiztosan induljon el a saját vágyott jövője felé, sokszor elég, ha tudja, mi mindene van már meg az útra, és a lehető legrészletesebben kidolgozza, honnan fogja tudni, hogy megérkezett oda. 

Megoldásfókuszú csoportfacilitálás  

Olyan szervezeteknek, ahol több munkavállaló küzd hasonló nehézségekkel. 

90 perces alkalmak, ahol a csoport tagjai a saját, sokszor hasonló ügyükön dolgoznak megoldásfókuszú faciltálás mellett. Gyakran megtörténik, hogy a saját ügyükön dolgozva tanulnak és tanítanak is. Nem azzal, hogy tanácsot adnak, hanem azzal, hogy megosztják működő megoldásaikat, amihez szinte óhatatlanul is kedvet kapnak a többiek. A megoldásfókusz így is fertőz… 

Megoldásfókuszú egyéni coaching 

Olyan szervezeteknek, ahol figyelmet fordítanak a munkavállalók mentális egészségére és jóllétére: 

60 perces erőforrásokra és a vágyott jövőre fókuszáló beszélgetés, személyesen, online vagy akár telefonon, a kliens igényeinek és lehetőségeinek megfelelően. Olyan partneri folyamat, amely erősíti a kliens magabiztosságát és kompetenciaérzését, hiszen a megoldás már megvan benne. Nem igényel hosszabb távú elköteleződést, de lehet belőle új adagot kérni… 

Megoldásfókuszú teamcoaching 

Olyan csoportoknak, amelyektől többet vagy mást várnak: 

Fél/egy napos megoldásfókuszú munka csapatokkal saját céljaikon. A megoldásfókusz csapatokra kidolgozott folyamata, a SolutionCircle mentén haladva dolgozunk a már működő megoldások feltárásán és a vágyott jövő közös alakításán. A folyamat során gyakran megtörténik, hogy a csapat tagjai újra lelkesen, egymás iránti növekvő nyitottsággal és megújult motivációval vágnak bele közös céljuk elérésébe.  

Fókuszpróba

– kóstolj bele a megoldásfókuszba 

Ön is kíváncsi, milyen hasznos változásokat indítana el pusztán a fókusz megváltozása? 

A megbízó hozza az ügyét, mi hozzuk a megoldásfókuszú szemléletet. Kérdéseinkkel és visszajelzéseinkkel támogatjuk azt a folyamatot, ahogyan a résztvevők haladnak saját legjobb megoldásaik felé. Olyan biztonságos és oldott környezetben, ahol az igazán jó ötletek szoktak születni… Az egyéni folyamat 60, a csoportos 90 perc. Ha pedig szeretne még többet: 

Ahogy egy új ételt is szeretünk először megkóstolni, hogy eldöntsük ízlik-e, kérünk-e még belőle, mi is egy megoldásfókuszú kóstolóra hívjuk leendő partnereinket.

– Minden szervezet és ember életében vannak olyan nehéz helyzetek, elakadások vagy problémák, amikkel akár már hosszú ideje küzdenek, sokféle stratégiával próbálták elemezni, feltárni, kiküszöbölni, leépíteni vagy megváltoztatni.

– A nem kívánt helyzet azonban újra és újra előbukkan, mintha csak a mi bosszantásunk lenne a kimondott célja. A fókuszpróbán, ami egyfajta megoldásfókusz-kóstoló egy olyan egyéni beszélgetés vagy csoportos workshop valósul meg, ahol ezen a témán megoldásfókuszú szemlélettel dolgozunk.

– Rengeteg aha-élmény, szinte a semmiből megjelenő ötlet, váratlanul elhatalmasodó magabiztosság a jelei annak, hogy valami egészen új születik.

– Őszinte meglepődés azon, hogy a probléma még akár szóba sem került , máris úton vagyunk arra, amerre valójában menni szeretnénk.

Minket is ennek az útnak az öröme tölt fel, újra és újra…  

Ha bármelyik szolgáltatásunk érdekes lehet az Ön számára, írjon nekünk!